Повернутися до списку новин
01.02.2024

Для послуг "фізичні сервери" (dedicated) та розміщення фізичного обладнання (colocation) відтепер є можливість завантажуватись за допомогою PXE (Preboot Execution Environment).

Цей режим надзвичайно корисний для легкого перевстановлення операційної системи, відновлення даних або роботи встановленої операційної системи, тестуванні і адмініструванні обладнання, тощо. При використанні PXE для завантаження, Ви маєте можливість обрати дистрибутив, з якого буде завантажений сервер. Серед них них:

  • Linux CentOS,
  • Linux Debian,
  • Linux Ubuntu,
  • BSD (mfsBSD),
  • Windows,
а також різноманітні утиліти, серед яких Memtest, MHDD, та інші. Найближчим часом буде доданий SystemRescueCD.

Наразі ми знаходимося на останньому етапі тестування цієї нової функціональності. Якщо ви використовуєте фізичний сервер у нашому дата-центрі Колокол, ви маєте можливість приєднатися до тестування. Для цього достатньо надіслати лист нашій технічній підтримці за адресою support@colocall.net та запросити підключення можливості завантаження через PXE. Також не забудьте увімкнути опцію завантаження з мережі (по PXE) на своєму сервері.

Ця опція доступна на всіх наших майданчиках і додатково не тарифікується. Після тестування можна буде включити завантаження через PXE в особистому кабінеті керування послугою.

23.11.2023

Чорна п'ятниця в ДЦ Колокол! Поспішайте скористатись акційними умовами на збільшення ресурсів для послуг "віртуальний хмарний сервер (VDS)", "Інфраструктура в хмарі (IaaS)" та "Місце для backup". На всі замовлення, оформлені з 24.11 до 31.12 на збільшення конфігурації існуючих послуг ми надаємо знижку у розмірі 40% для VDS та IaaS, та 20% для Місце для backup. Знижка діє протягом усього терміну використання цих додаткових ресурсів. Будь ласка, зверніть увагу, що при зменшенні ресурсів, спочатку зменшуються акційні ресурси.

30.10.2023

Ми розширили можливості послуги "Місце для backup". Відтепер послуга дозволяє робити бекапи на швидкості, яку Ви обираєте при замовленні. Таким чином, швидкість копіювання можна суттєво збільшити і прискорити створення резервних копій, а також їх відновлення. Для Вашої зручності конфігуратор самостійно виконує розрахунок швидкості, Вам достатньо лише вказати необхідний об'єм даних, який повинен скопіюватись за добу, і час, за який копіювання відбудеться.

Замовити послугу Ви можете в конфігураторі. Для розширення каналу існуючої послуги, будь ласка, звертайтесь в абонентський відділ.

14.09.2023

Послуги ДЦ Колокол отримали ще більше можливостей - ми додали до функціоналу наших послуг міжмережевий екран (брандмауер, firewall). З його допомогою Ви зможете виконувати фільтрацію вхідного та вихідного трафіку. Наприклад,обмежити доступ до якогось сервісу (порту) і дозволити з'єднання тільки з вказаних IP адрес.

Обрати необхідну кількість правил міжмережевого екрану Ви можете безпосередньо в конфігураторі відповідної послуги при її замовленні. Для існуючих послуг це можна зробити в калькуляторі каналу зв'язку, а також у наших менеджерів. Керування правилами (додавання, видалення, модифікація) здійснюється через адміністративну панель керування послугою на сайті www.colocall.net, меню "Керування послугами". Фаєрвол доступний для послуг, яким надається доступ до мережі Інтернет від ДЦ Колокол.

30.01.2023

Ми ввели в експлуатацію та пропонуємо вам скористатись хмарним NVME сховищем на нашому європейському майданчику. NVMe забезпечує швидкість у 3-4 рази більшу за SSD. Хмарний варіант сховища на відміну від локального забезпечує його надійність та відмовостійкість. Сховище побудовано на швидкостях у n x 100 гігабіт на секунду.

Замовити нове швидкісне сховище в хмарі в EU можливо у калькуляторах наших послуг.

17.10.2022

Пропонуємо Вашій увазі конфігуратор приватної віртуальної інфраструктури (IaaS), в якому Ви зможете легко підібрати конфігурацію та розрахувати вартість приватної інфраструктури, а також оформити її замовлення.

Приватна інфраструктура — це надання пулу ресурсів, обчислювальна частина яких організована на окремих фізичних серверах, і всі їхні ресурси будуть використовуватись Вами монопольно.

Звертаємо Вашу увагу на основні переваги вибору приватної інфраструктури:

  • монопольне використання виділених обчислювальних ресурсів;
  • можливість надання розширених прав доступу, необхідних для збирання метрик;
  • створення графіків та звітів Вашим програмним забезпеченням;
  • можливість резервного копіювання й реплікації даних;
  • можливість організації L2 транспорту до фізичного обладнання розміщеного в нас у дата-центрі, а також через наявних у нас операторів зв'язку до обладнання за межами нашого ДЦ;
  • і багато іншого, завдяки можливостям виділення розширених прав доступу до обчислювальної частини хмари.

Надання послуги можливе на нашому київському та європейському майданчиках.

06.09.2021

Ми продовжуємо розвивати наші основні послуги на європейському майданчику і сповіщаємо Вам про нові можливості замовлення послуги "Хмарний диск (Cloud Disk)". Відтепер доступна можливість замовлення даної послуги в європейськом кластері. Для замовлення хмарного диску достатньо обрати його розташування в нашому конфігураторі при оформленні замовлення розташування хмарного дискового простору.

Хмарний диск в європейському кластері можливо замовити лише для орендованих серверів на європейському майданчику.

Хмарний диск (Cloud Disk) — це послуга, що надається існуючим користувачам, які розміщують обладнання в наших датацентрах, а також орендаторам наших фізичних серверів. Замовляючи Cloud Disk, Ви отримуєте віртуальний диск у нашому хмарному сховищі, що працює за технологією iSCSI. Диск буде доступним у Вашому сервері через встановлену нами мережеву карту. Можливе замовлення сервісу на швидкостях HDD та SSD. Замовлення дозволить значно збільшити безпечність та збереження інформації, оскільки вона розміщується на відмовостійкому сховищі, в якому всі дані розподілені географічно та зарезервовані.

05.07.2021

Наш дата-центр не припиняє розвиватись, та йде в ногу з часом і технологіями. Раді повідомити Вам, що список надаваних дата-центром "Колокол" серверів поповнився пропозиціями на новій платформі Supermicro X11, що повністю підтримують сучасні процесори Intel Xeon Scalable.

Нова платформа володіє більшою продуктивністю обчислювальної системи, у т.ч. й завдяки більшій кількості ядер і швидкій пам'яті.

Замовити сервер індивідуальної конфігурації Ви можете у нашому конфігураторі.

02.06.2021

Раді сповістити Вас про нові можливості замовлення послуги "Місце для резервних копій (Backup Space)". Відтепер доступна можливість замовлення даної послуги в європейськом кластері. Для замовлення достатньо обрати у нашому конфігураторі при оформленні замовлення розташування дискового простору.

13.04.2021

Поспішаємо поділитися з Вами черговою новиною - ми впровадили унікальну можливість з доступу до мережі Інтернет на нашому європейському майданчику. Відтепер на ньому, так само як і на наших київських майданчиках, Ви більше не маєте обмежень у з'єднанні з Україною.

У зв'язку з цією подією ми зняли всі обмеження - чинні послуги на нашому європейському майданчику отримають доступ до українського трафіку на швидкості порту підключення 1 Гбіт/с без будь-яких обмежень кількості трафіку.

При замовленні цікавої для Вас послуги на нашому європейському майданчику Ви можете обрати необхідну, більш високу, пропускну здатність українського каналу.

Український трафік на високих швидкостях тепер доступний у всіх наших послугах, представлених у європейському ДЦ:

Увага, акція! На всі нові замовлення послуги, зроблені до завершення місяця, буде наданий український трафік на швидкості порту 1 Гбіт/с без додаткової сплати.

28.01.2021

Раді повідомити Вам, що наше прагнення максимально спростити для Вас (та, й чого приховувати — й для нас теж) життя – невгасиме! Відтепер Ви можете замовити збільшення ресурсів для конфігурації використовуваної Вами послуги, а це:

Заявку можна оформити безпосередньо через адміністративну панель керування Вашою послугою у нас на сайті, зекономивши перед тим собі час на отримання інформації про вартість замовлених ресурсів.

Після авторизації натисніть кнопку "Змінити конфігурацію", й пересуньте повзунок на потрібне значення навпроти цільового ресурсу. Цим Вами буде сформована додаткова вартість послуги та оформлена заявка до менеджера на зміну конфігурації.

03.07.2020

Ми запустили в експлуатацію послугу з захисту від DDoS-атак. Сервіс дозволяє відбивати атаки об'ємом до 1,2 терабіта на секунду. При цьому ваш регулярний трафік залишається недоторканим, а паразитний трафік будь якого об'єму повністю нейтралізується та стає непомітним для Вас. Послуга доступна у наших дата-центрах в Україні та ЄС. Дія захисту на обраних адресах відбувається постійно, тобто від початку атаки захист почне діяти автоматично, не спричиняючи зупинок або відмови в обслуговуванні.

Замовити захист Ви можете у наших менеджерів. Для замовлення необхідно зазначити пропускну здатність лише для потрібного Вам вхідного очищеного трафіку та кількість IP-адрес для нього. Вихідний трафік Ваших ресурсів, що часто в рази перевищує вхідний, буде тарифікуватися як зазвичай, і вже включений до вартості послуг, й не сплачується окремо.

Для чинних послуг захист також можливий. Для обрання оптимальної форми роботи, будь ласка, контактуйте з нашими менеджерами. Також, з метою зручності для користувачів, є можливість на одне включення обрати як IP-адреси до яких трафік має бути очищений, так й IP-адреси без будь-якої фільтрації.

Вартість послуги — 4 євро за кожен вхідний мегабіт чистого трафіку.

Виходячи з проведеного нами аналізу, більш ніж у 90% наших клієнтів вхідний закордонний трафік, що може бути атакований ззовні, не перевищує 50 мегабіт на секунду. Тобто, для більшості підключень вартість такого гарантованого захисту буде коливатися від 20 до 200 євро на місяць. Для детальної діагностики Вашої ситуації та комерційних пропозицій що будуть враховувати всі особливості Вашого розміщення в мережі звертайтеся, будь ласка, до наших менеджерів.

06.05.2020

Відсьогодні у Вас з'явилася можливість робити знімки (snapshots) віртуального сервера.

Знімок - це повна копія файлової системи віртуального сервера на час створення знімку, з можливістю подальшого відновлення роботи сервера з цієї копії. Замовляючи копію створення знімків віртуального сервера Ви активуєте щодобове створення знімка у заданий час. Кількість знімків і резерв дискового простору для них обирається при замовленні послуги, а іншими параметрами користувач керує через адміністративну панель керування послугою (у т.ч. часом автоматичного створення знімка, ручне створення знімка, завантаження віртуального сервера з обраного знімка). Детальніше ознайомитися з послугою й тарифними планами Ви можете у конфігураторі, Для замовлення снапшотів до робочого сервера зверніться, будь ласка, до абонентського відділу.

01.04.2020

Необхідною умовою для підтримки працездатності сервера у робочому стані є наявність кваліфікованого спеціаліста, який володіє вузькоспрямованими навичками. Піклуючись про кожного нашого замовника, і намагаючись знайти до кожного з них індивідуальний підхід, ми реалізували нову послугу віддаленого псиадміна.

Замовляючи цю послугу Ви отримуєте у своє розпорядження обмежений набір можливостей наших спеціалістів, що володіють секретними техніками й таємними знаннями, за допомогою яких будь-який сервер що вийшов з ладу буде реанімований у найкоротші терміни. Ці послуги мають попит у ситуаціях, коли вже "нічого не допомагає".

Під послугами псиадміна ми надаємо найбільш популярні, й найчастіше уживані розв.язання проблем, з якими Ви можете ознайомитися у розділі Додаткові послуги.

Звернутися за консультацією до псиадміна або замовити послугу Ви можете у нашому відділі продажів.

31.10.2019

Важливим фактором забезпечення збереження даних є створення резервних копій. Для їхнього надійного зберігання ми створили нову послугу - місце для резервних копій (Backup Space).

Замовляючи цю послугу Ви отримуєте у власне користування дисковий простір для зберігання резервних копій, доступний за різними протоколами передачі файлів через мережу. Ми надаємо весь набір найбільш популярних і поширених протоколів для доступу до сховища:

  • FTP (звичайний);
  • FTPS (захищений FTP з шифруванням трафіку засобами SSL/TLS);
  • SFTP (захищений FTP-подібний протокол, що працює через SSH-з'єднання);
  • SCP (поширений протокол передачі файлів по SSH);
  • rsync (також захищений, тобто працює через SSH-з.єднання).

Фактично все спеціалізоване ПЗ для резервного копіювання працює за цими протоколами. За необхідності можна працювати з даними навіть за допомогою звичайного веб-браузера, пройшовши авторизацію.

Також є можливість використовувати ПЗ, що дозволяє працювати з віддаленим сховищем як з локальним диском, використовуючи один із названих протоколів. Уся інформація міститься у нашій хмарній системі збереження даних щонайменше у двох копіях, що забезпечує її надійне зберігання.

Ознайомитися детальніше та замовити послугу.

22.07.2019

Ми пильнуємо за сучасними потребами збереження великих обсягів інформації, до якої потрібен оперативний і швидкий доступ з мінімальними затримками з будь-якої точки світу. Саме тому ми відкрили нову послугу - Об'єктне сховище (S3).

Об'єктне сховище (S3) - це сервіс зберігання даних, доступних через інтернет. Ми пропонуємо рішення на основі вільної реалізації протоколу, практично повністю сумісної з усіма можливостями S3. Об'єктні сховища найкраще підходять для зберігання таких даних, як медіа-файли, архіви, резервні копії, дампи баз даних, образи віртуальних машин тощо. Максимальний розмір одного об'єкта - 5 Тбайт; максимальна кількість об'єктів, які може бути завантажено/вивантажено за одну сесію - 10000.

У нашому рішенні для обміну даними використовується захищений протокол HTTPS. Для операцій з об'єктами у сховищі необхідно клієнтське ПЗ з підтримкою протоколу S3.

Розташування S3 сховища Колокол в безпосередній наближеності до споживача (а саме, в прямій доступності всіх українських точок обміну трафіком) дає Вам можливість використовувати його з максимальною швидкістю та з мінімальними затримками (в деяких випадках у 40 - 100 разів швидше, ніж у більшості американських та європейських аналогів). У багатьох сценаріях використання Ваші дані у стільки ж разів швидше будуть надані Вашим клієнтам, що часто важливо для швидкості відгуку Ваших ресурсів і додатків.

Ознайомитися з тарифними планами та замовити послугу Об'єктне сховище (S3).

08.07.2019

З метою забезпечення попиту на потужні конфігурації серверів, використання яких замовнику необхідне якнайшвидше, ми впровадили додаткову послугу - Сервер завтра. Сервер завтра - це можливість отримати фізичний виділений сервер потужної конфігурації (продуктивні процесори, великий об'єм пам'яті дисків) із встановленою ОС Linux CentOS і підключеним хмарним диском, упродовж одного-двох днів після оплати. Сервер передається у монопольне користування замовнику, який повністю контролює апаратну та програмну частини.

Обрати конфігурацію та оформити замовлення можна на сайті. При формуванні замовлення, а також у процесі подальшого використання сервера, замовник може змінити об'єм хмарного диска та конфігурацію сервера на будь-які інші, що підтримуються обраною ним платформою. Після отримання сервера у користування, на нього, за необхідності, можна встановити будь-яку ОС через безпечне підключення IPMI інтерфейсу.

14.05.2019

Відтепер будь-який віртуальний сервер в хмарі Колокол має можливість не тільки працювати з продуктивністю ядра на 3.2Ghz, але і зі швидкістю доступу до мережі інтернет до 10 Гбіт/с.

У зв'язку з цим з 15.05.2019 стартує акція: всім хмарним серверам, вартість яких від 900 гривень, ми безкоштовно надаємо гігабітний український канал. Акція триватиме до 15.06.2019. Звертайтеся, будемо раді поділитися швидкістю, в наш час це дуже важливо.

06.03.2019

З радістю повідомляємо, що з 15.03.2019 в нашій хмарі в ЄС доступна можливість замовлення віртуальних серверів й інфраструктур з ядрами, що мають високу (від 3 гігагерц) тактову частоту. До Ваших послуг доступні зручні калькулятори:

19.02.2019

З новою послугою IaaS Ви зможете створити власний датацентр у межах нашої необмеженої хмари. Ви можете орендувати практично необмежену кількість ресурсів (процесори, пам'ять, диски), створити на їх базі необхідну кількість віртуальних серверів, об'єднати їх у локальну мережу, придбати та/або встановити на них необхідні Вам операційні системи.

Послуга IaaS орієнтована на середніх і великих замовників, які зацікавлені в тому, аби позбутися зайвих витрат часу та ресурсів на експлуатацію дорогих фізичних серверних рішень, забути про проблеми та складність апгрейду, в рази збільшити надійність експлуатації.

Дуже вигідною та зручною є можливість практично одразу розпочати проект будь-якого масштабу (capex = 0), змінювати (розширювати або зменшувати) його практично необмежено, відповідно до Ваших потреб.

Калькулятор для замовлення є вже на нашому сайті. Послуга доступна відразу в хмарі ДЦ Колокол в Україні та ЄС.

24.09.2018

Відтепер Датацентр Колокол є партнером корпорації Microsoft по програмі SPLA, що дозволяє нам надавати замовникам ліцензійне ПЗ на найвигідніших умовах. Замовивши у нас ліцензійне ПЗ від Microsoft, замість покупки дорогого продукту, нашому клієнту знадобиться лише робити щомісячні відрахування за використання обраного програмного забезпечення на час оренди серверу, на якому воно встановлено.

Для послуг Готовий сервер або Фізичний сервер можливе встановлення наступних операційних систем:

  • Windows Server Standard 2008 R2
  • Windows Server Standard 2012 R2
  • Windows Server Standard 2016

Вартість ліцензії залежить від типу обраного процесору й може бути розрахована безпосередньо в нашому конфігураторі.

Для послуги віртуального серверу в хмарі на час оренди серверу може бути встановлена одна з наступних операційних систем:

  • Windows Server Datacenter 2008 R2
  • Windows Server Datacenter 2012 R2
  • Windows Server Datacenter 2016

Вартість ліцензії залежить від кількості ядер процесора і також може бути розрахована в конфігураторі.

Перелік ПЗ Microsoft достатньо великий, тому, якщо замовника цікавить будь-який новий програмний продукт із переліку доступного за програмою SPLA, варто телефонувати або написати нашим менеджерам, які радо допоможуть визначитися з вибором і нададуть відповідь на запитання.

17.05.2018

Ми запустили нову послугу "Готовий сервер", значно прискоривши процес передачі в оренду виділених фізичних серверів. Тепер Вам не доведеться чекати створення сервера потрібної конфігурації, просто обирайте зі списку вже готовий, протестований і підключений сервер, й починайте налаштування програмного забезпечення. Доступ надається одразу після отримання оплати. На сервері вже встановлена операційна система Linux CentOS і підключений Хмарний диск ємністю 2 Тб.

При оформленні замовлення або в процесі експлуатації можна змінити розмір хмарного диска на будь-який Вам необхідний, або відмовитися від нього. Вже після отримання сервера в Ваше розпорядження Ви зможете керувати ним через IPMI і встановити при необхідності на нього будь-яку іншу операційну систему.

Обрати та замовити вже готовий до використання сервер потрібної конфігурації Ви можете тут.

28.03.2018

Датацентр Колокол ввів додаткову можливість при замовленні хмарного сервера - вибір ядер процесора з високою тактовою частотою (від 3,2 ГГц). Це дозволяє задовольнити потреби програмного забезпечення наших користувачів, яке потребує високих швидкостей і великої продуктивності.

Обрати потрібну частоту ядра Ви можете при замовленні сервера в нашому конфігураторі.

02.10.2017

Датацентр Колокол вводить в експлуатацію абсолютно нову послугу для фізичних серверів - хмарний диск (Cloud Disk).

Замовляючи цю послугу для фізичного сервера, Ви отримуєте віртуальний диск у нашому хмарному сховищі, що працює за технологією iSCSI. Це дозволить значно збільшити безпеку та збереження інформації, оскільки вона розміщується у відмовостійкому сховищі, в якому всі дані зарезервовані.

Залежно від потреб можливі кілька варіантів підключення:

  • HDD - зі швидкістю HDD накопичувача;
  • SSD - аналогічно швидкості SSD накопичувача, підключається на швидкості 10 гігабіт, надається мережева карта.

Переваги цієї послуги очевидні: інформація знаходиться в хмарній інфраструктурі, Ваші дані захищені та розташовані логічно всередині сервера, а фізично - далеко від нього; такі диски ніколи не втратять актуальність і не зламаються - надлишкова місткість, притаманна хмарним СЗД, забезпечить додаткову надійність для зберігання даних.

Послуга доступна для всіх фізичних серверів - Ваших і орендованих, які надає наша компанія. Ви можете замовити необхідний обсяг такого диска прямо в конфігураторі хмарного диска.

30.05.2017

Ми запустили в комерційну експлуатацію точку присутності в Європі. Серед нових послуг, що надаються в європейському датацентрі, будуть доступні віртуальні хмарні сервери, оренда інфраструктури та фізичних виділених серверів.

До кінця червня діє акція: вартість віртуального хмарного сервера в європейському кластері буде ідентичною вартості сервера, що надається в українських ДЦ Колокол.

01.04.2017

Чи можна клієнтам датацентру без втрати якості обслуговування здешевити надані їм послуги? Та ще й зробити це з користю для довкілля та своїх співробітників? Інженери з відділу досліджень і розробок компанії впевнено дадуть відповідь на ці питання. Більш того, вже з квітня Колокол надасть активним клієнтам можливість отримати спеціальні сертифікати на безкоштовні зелені веловатти. Про те, як стати щасливим володарем такого сертифіката, і додаткові бонуси читайте в статті Велогенерація - нове слово в альтернативній енергетиці від датацентру Колокол.

10.03.2016

Наша компанія запустила нову хмарну платформу, у зв'язку з чим пропонуємо нові гнучкі тарифні плани на віртуальні виділені сервери (VDS).

09.11.2015

Для зручності наших клієнтів введені додаткові багатоканальні телефонні номери: +380(67)537-81-39 і +380(93)170-11-98.

Тепер, при дзвінках з мобільних телефонів, Ви можете використовувати ці номери для зв'язку з нами з будь-який час.