Корекція духовності інтернет-трафіку

  • 1 квітня 2011 р.

За десятки тисяч років існування людство сформувало безліч релігійних, філософських і світоглядних вчень. Однак, з бурхливим розвитком природничих наук в останню сотню років, у суспільстві зʼявилася та зміцнилася тенденція всі спостережувані явища намагатися описати матеріалістичними термінами, не зважаючи на духовну сторону питання.

У світі IT не заведено ставитися серйозно до нематеріального, але всім відомий жарт про сисадмінів, які налаштовують сервер за допомогою шаманського бубна. І з багатьма, хто мав справу з досить великими й складними системами, траплялася ситуація, коли деякі явища неможливо пояснити термінами фізичних процесів.

Будь-яка розумна людина погодиться, що відкидати багатовіковий досвід через швидкоплинну моду на раціоналізм не варто. Щоб зʼясувати, чи можна використовувати цей досвід в застосуванні до IT, ми в рамках відділу R&D створили теологічну робочу групу, якій було доручено визначити доцільність застосування символів і артефактів різних релігій для збільшення стабільності мережевого обладнання.

Зайнявшись дослідженням питання, ми з подивом зʼясували, що подібного досвіду просто немає. Єдиними, хто масово й успішно застосовує релігійні артефакти в практичних цілях, виявилися водії таксі та маршруток.

Ми вивчили статистику аварійності на прикладі одного великого столичного автопарку, та зʼясували, що кореляція іконок і аварійності є! Автомобілі, обладнані православними іконами на торпеді потрапляли в ДТП в середньому на 20% рідше, а збиток від ДТП у матеріальному вираженні у таких автомобілів був майже на 40% нижче.

Для дослідження була розроблена «Універсальна платформа корекції духовної складової мережевого трафіку» (ПКДС-01-04) — це пасивний мережевий пристрій висотою 1 юніт у rackmount-виконанні:

Православізатор трафіку

Пристрій 4-портовий, зазвичай включається між сервером і комутатором, або між комутаторами.

Православізатор трафіку

Усередині все влаштовано досить просто, всього 4 петлі UTP:

Православізатор трафіку

На базі платформи ПКДС-01-04 був зібраний перший тестовий зразок з використанням православних аксесуарів, як діючих артефактів. Ми назвали його «Православізатор трафіку»:

Православізатор трафіку

Після серії експериментів було визначено, що ніякого вимірюваного інструментальними засобами впливу «Православізатор» не робить, але деякі зміни є, і вони навіть піддаються обліку!

Православізатор трафіку

Наприклад, коли через нього був включений сервер, на якому розміщений форум, агресивність його відвідувачів знизилася, і завантаженість модератора в середньомісячному вираженні зменшилася на 30-50%.

Одне авторитетне в країні мережеве ЗМІ також взяло участь у тестуванні пристрою, в результаті чого його співробітники відзначили, що коментарі відвідувачів до статей стали в середньому більш доброзичливі.

Відзначено й деякі негативні явища, які поки потребують перевірки. Наприклад, двічі виходив з ладу вінчестер у сервері, на якому розміщений рейтинг порноресурсів. Можливо для такої спрямованості проектів «Православізатор» не придатний.

Православізатор трафіку

У нашому датацентрі в стані завершення тестування знаходяться також «Кошерізатор», «Халялізатор», «Советізатор», «Перунізатор» і кілька інших модифікацій приладу для представників різних релігій, включаючи такі екзотичні, як шанувальники культу Ктулху і Фейсбуку.

На сьогодні день пропонуємо до продажу пристрій ПКДС-01-04 з набором наклейок для самостійної збірки та установки діючих артефактів (самі артефакти до комплекту поставки не входять).

Готові пристрої надійдуть у продаж після всебічного тестування та порівняння ефективності різних артефактів.

Перед замовленням переконайтеся, що правильно зрозуміли дату публікації цієї новини.