Дата-центр з невизначеним місцем розташування

  • 1 квітня 2013 р.



Надихаючись мобільними системами РВСП, відділ R&D компанії Колокол розробив мобільний датацентр, головною особливістю якого є неможливість визначення його місця розташування.

Платформою було обрано непримітний позашляховик, в кузові якого змонтовано кілька потужних серверів з твердотілими накопичувачами, що не бояться вібрації.

У нормальному режимі позашляховик курсує київськими вулицями, і його призначення неможливо визначити на перший погляд. В нормальном режиме внедорожник курсирует по киевским улицам, и его назначение невозможно определить на первый взгляд.

При задіянні режиму підвищеної небезпеки — йде в приміські ліси.

Підключення до інтернет реалізується постійним скануванням і зломом погано захищених мереж Wi-Fi, яких у Києві більш ніж достатньо для безперебійної роботи декількох десятків таких датацентрів (окрема подяка розробникам IPv6).

Вартість послуг розміщення в такому датацентрі дещо перевищує стандартні тарифи, але є доступною для більшості корпоративних Замовників. Технічна підтримка працює не гірше, див. відео:

Більш ранні розробки нашого відділу R&D:

   

Якщо Вам сподобався наш мобільний датацентр — можете поділитись цією інформацією зі своїми друзями, а також додати відео на Ваш сайт.